Langsung ke konten utama

Postingan

Menampilkan postingan dari Januari, 2018

Perihal Gitar

Latihan Tabs, Skala Dan Akor Gitar Gitar iku instrument musik fret sing biasane nduweni enem senar. Swara diproyeksikan kanthi akustik, nggunakake kayu sing kothak utawa plastik lan kothak kayu (kanggo gitar akustik), utawa liwat penguat listrik lan speaker (kanggo gitar listrik). Iki biasane dimainake kanthi nyeret utawa nancepake senar kanthi driji, jempol utawa kuku tangan tengen utawa kanthi pick nalika ngeculake (utawa mencet marang frets) senar nganggo driji tangan kiwa. Gitar iku sawijining jinis chordophone, kanthi cara tradisional sing digawe saka kayu lan digulung nganggo tali, tali nilon utawa baja sing salah lan dibedakake saka chordophones liyane kanthi pambangunan lan penyetelan. Gitar modern iki didhisiki dening gittern, vihuela, gitar Renaissance papat, lan gitar lima baroque, kabeh sing nyumbang kanggo pangembangan instrumen nem-senar modern. Ana telung jinis gitar akustik modhern: gitar klasik (gitar nylon-string), gitar akustik baja, lan gitar topeng, sing kadhangka…